قلمرو خبر : معصومه بیات- رئیس بنیاد ملی علم ایران گفت: ما با دادن فراخوان به مدت دوسال از رساله های دکتری در حوزه های پبشرو در علم و فناوری در ۶ حوزه پیشرو در علم و فناوری اعم از هوش مصنوعی، کوانتوم، امنیت سایبری، میکرو و نانو الکترونیک، پلاسما و کرایوژنیک از رسالههای دکتری حمایت میکنیم.
به گزارش قلمرو خبر ، دکتر محمد علی سلطانی در نشست خبری که امروز یکشنبه ۱۱ آذرماه در معاونت علمی ریاست جمهوری برگزار شد، گفت: حمایت از رساله دکتری در ۶ حوزه پیشرو در علم و فناوری اعم از هوش مصنوعی، کوانتوم، امنیت سایبری، میکرو و نانو الکترونیک، پلاسما و کرایوژنیک صورت می گیرد، در قالب این حمایت دانشجویان دکتری تا ۲۵۰ میلیون تومان مورد حمایت قرار می گیرند و یا به عبارتی ماهی ۱۰ میلیون تومان به مدت ۲ سال دریافت میکنند.
رئیس بنیاد ملی علم ایران افزود : ۲۵۰ میلیون تومان به طور مستقیم به دانشجو اعطا میشود و ۵۰ میلیون تومان برای خرید سایر موارد مانند تجهیزات و مواد اولیه به آن ها اختصاص مییابد.
وی ضمن اشاره به اینکه مخاطب این فراخوان دانشجویان دکتری کلیه دانشگاههای کشور هستند، افزود: حمایتهای ما در دو بخش تعریف شده که یک بخش آن پژوهشها و رسالههای دکتری حوزههای بنیادی و پایه و بخش دیگر رسالههای کاربردی است و انتظار میرود که در بخش دوم تولید نمونه محصول و یا نرم افزار صورت گیرد.
رئیس بنیاد ملی علم ایران با بیان اینکه در سال ۱۴۰۳ رکورد دریافت طرحها در بنیاد شکسته شد و تاکنون (۸ ماه اول سال) به تعداد طرحهای دریافتی سال ۱۴۰۲ رسیدهایم، خاطرنشان کرد:تعداد طرح های ارسالی به بنیاد در سال ۱۴۰۲، ۳۰۹۷ طرح بوده که از این تعداد ۱۰۲۹ طرح مصوب شده است و از این تعداد معادل ۲۱۶ میلیارد تومان حمایت شده است. از ۱۰۲۹ طرح مصوب، ۳۲۰ طرح پسادکتری و ۱۸۸ طرح رساله دکتری بوده است.
سلطانی در ادامه تصریح کرد: در سال ۱۴۰۳ تاکنون ۳۱۴۲ طرح در بنیاد دریافت کردهایم که ۸۴۰ طرح آن مصوب و با اعتبار ۲۴۰ میلیارد تومان حمایت شده است. از این تعداد طرح مصوب در ۸ ماه سال اول، ۲۳۰ طرح پسا دکتری و ۱۸۲ طرح رساله دکتری مورد حمایت قرار گرفته اند. براساس آمارها ۶۵ درصد طرح های ارسلی به بنیاد به دلیل کیفیت بالای داوری ها رد می شود و از این پس بنا داریم علت رد شدن طرح ها را به افراد اعلام کنیم.
وی ادامه داد: در دو سال اخیر در بنیاد تلاش شده است تا فراخوانها هدفمند و در راستای حمایت از پژوهشها باشد که عمدتا با حمایت دستگاه ها و نهادهایی چون وزارت علوم، جهاد کشاورزی و سایر نهادها منتشر شده است. در این فراخوانها طرحهای پژوهشی به پژوهشگران اعلام میشود و از آنها دعوت میشود که طرحهای پژوهشی خود را ارسال کنند و پس از داوری از طرحهای تایید شده حمایت صورت می گیرد.
دکتر محمد علی سلطانی، رئیس بنیاد ملی علم ایران همنین در این نشست «مساله فلسطین دیروز، امروز و فردا» را عنوان فراخوان جدید این نهاد عنوان کرد و گفت: در این فراخوان اساتیدی که در حوزه فلسطین به عنوان یکی از موضوعات اولویت دار کشور و منطقه، مقاله و یا کتاب به زبانهای فارسی و غیر فارسی در دنیا منتشر کنند، مورد حمایت قرار میگیرند.
سلطانی با بیان اینکه اساتید برای شرکت در این فراخوان میتوانند به سامانه کایپر بنیاد مراجعه کنند، اظهار کرد: این فراخوان تا ۱۵ بهمن سال جاری ادامه دارد و در طی آن در سه قالب رساله دکتری، محقق پسا دکتری و طرح پژوهشی از طرحها حمایت میشود.
نهای پیام ////