قلمرو خبر : دبیر جایزه جهانی اربعین از تأسیس دبیرخانههای منطقهای جایزه اربعین خبر داد و گفت : امسال ۴۲ کشور جهان از جایزه جهانی اربعین، استقبال کرده اند.
به گزارش قلمرو خبر ، حجتالاسلام حسینی نیشابوری دبیر جایزه جهانی اربعین در نشست خبری اختتامیه این رویداد با اشاره به اینکه هر سال اختتامیه جایزه جهانی اربعین، همزمان با سالروز وفات حضرت زینب(س) برگزار می شود، گفت: امسال نیز دهمین دوره این رویداد بین المللی با معرفی برگزیدگان در بخش های مختلف، روز چهارشنبه هفته جاری برپا خواهد شد.
دبیر جایزه جهانی اربعین با بیان اینکه اکنون رسالتی که حضرت زینب(س) انجام دادند امروز بر دوش اصحاب رسانه و اندیشه و هنر است و باید حقایق را پیش از آنکه دیگران بگویند،افزود: از این رو، جایزه جهانی اربعین در نگاه کلان، می خواهد آن رسالتی که حضرت زینب (س) در شرایط سخت و اسارت به دوش کشید و آن را به منزل رساند، ادامه دهد.
وی در خصوص دهمین جوایز اربعیین گفت: امسال یکی از این اقدامات، اضافه کردن بخش نواهای اربعینی است. در سالهای گذشته، رشتههای مختلفی از جمله عکاسی در دو بخش حرفهای و آماتور، فیلم مستند و کوتاه، آثار فعالان فضای مجازی، سفرنامهنویسی، دلنوشته، شعر و کتاب به این جایزه اضافه شده است.
حسینی افزود : خوشبختانه، این دبیرخانه تاکنون توانسته با افتخار به رساندن پیام اربعین به اقصی نقاط جهان کمک کند. امسال، با اضافه شدن رشته نواهای اربعینی، 2068 اثر تنها در این بخش برای داوری به دبیرخانه ارسال شده است. در مجموع، تعداد آثار داوریشده در هفت رشته به 31,824 اثر رسیده که نشان از رشد قابلتوجه کمی و استقبال بیشتر علاقهمندان به اربعین در حوزههای هنر، پژوهش و ادبیات دارد.
وی با بیان اینکه سال گذشته، این جایزه افتخاری برای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و دبیرخانه جایزه بود افزود: آثار ارسالی از 38 کشور دریافت شد. اما امسال این عدد به 42 کشور افزایش یافته که گویای گسترش جهانی این رویداد و تاثیرگذاری بیشتر پیام اربعین است. از جمله این کشورها میتوان به ترکیه، سوریه، آلمان، روسیه، پاکستان، کانادا، ایتالیا، هند، افغانستان، نیجریه، تاجیکستان، قزاقستان، جمهوری آذربایجان، ترکمنستان، ازبکستان، قطر، عربستان، مالزی، اندونزی، گرجستان، تایلند، انگلیس، الجزایر، تونس، صربستان، ویتنام، لیبی، سودان، غنا، امارات، مراکش، و قبرس اشاره کرد. یکی از نکات جالب توجه امسال، روایتگری برجستهای است که از سوی یکی از نویسندگان ایتالیایی ارائه شده است. این تنوع و گستردگی جغرافیایی نشاندهنده تاثیر عمیق پیام اربعین و استقبال جامعه بینالمللی از این رویداد است.
حسینی همچنین از تأسیس دبیرخانههای منطقهای جایزه اربعین خبر داد و گفت: یکی از ابتکارات امسال، تأسیس دبیرخانههای منطقهای در برخی کشورها، علاوهبر دبیرخانه دائمی مستقر در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بود. این اقدام با هدف جمعآوری بهتر و منسجمتر آثار صورت گرفت.
حسینی نیشابوری در ادامه گفت: با توجه به اینکه عکسهای ارزشمندی طی ده دوره برگزاری جایزه، به دبیرخانه ارسال و انتخاب شده است، نیاز داشتیم که یک کتاب عکس از این آثار گردآوری کنیم و خوشبختانه این آثار در دو جلد آمادهسازی شده است که در اختتامیه رونمایی خواهد شد. با این حال، همه آثار منتخب و برگزیده، به شکل مناسب، در دسترس پژوهشگران و علاقهمندان قرار خواهد گرفت، چراکه رویکرد ما در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و دبیرخانه جایزه، این است که آثار در آرشیو محبوس نشود و به شکل حداکثری پیام اربعین انعکاس یابد.
دبیر جایزه جهانی اربعین یکی دیگر از ابتکارات این رویداد را برپایی دبیرخانههای منطقهای عنوان کرد و گفت: علاوه بر دبیرخانه دائمی، در برخی از کشورها دبیرخانههایی راه اندازی کردیم تا آثار بیشتر و بهتری درباره راهپیمایی اربعین جمعآوری شود. از این رو، به جد دنبال این هستیم که سال آینده نیز دبیرخانه مردمی جایزه را تاسیس کنیم. زیرا قائل به این موضوع هستیم که حضور مردم میتواند روند رو به پیشرفت جایزه جهانی اربعین را ارتقا ببخشد.
وی با اشاره به اینکه موکبهای بینالمللی در ایام اربعین، همکاری خوبی برای تولید آثار باکیفیت داشتهاند، ادامه داد: در این راستا، سازمانها و نهادهای مختلف نیز در قالب شورای سیاستگزاری در کنار فعالان مردمی به ما مدد رساندند تا با خرد جمعی، اهداف این رویداد را عملی کنیم.
حسینی نیشابوری درباره هیات داوران جایزه جهانی اربعین، گفت: با نگاه به اسامی داورانی که آثار ارسالی را با دقت و بدون عجله، به داوری نشستند، به این نتیجه میرسیم که خروجی آن نیز آثاری حرفهای و در خور توجه است و حیثیت این رویداد را نیز حفظ کرده است.
دبیر جایزه جهانی اربعین در پاسخ یه سوال خبر نگار ما درباره میزان جوایز برگزیدگان، گفت : با توجه به بین المللی بودن این رویداد، میزان جایزه نفرات برگزیده نیز براساس رویکرد جوایز بینالمللی تعیین شده است. بر این اساس، نفر نخست یک هزار یورو، نفر دوم هفتصد یورو و نفر سوم نیز پانصد یورو دریافت خواهند کرد. ضمن آنکه، در بخشهایی که برگزیدگان مشترک وجود دارد، به هر نفر جایزه کامل اعطا خواهد شد.
انتهای پیام ///