امروزه بسیار ازمردم در قبال خرید خودرو از گرانی و بی کیفیت بودن برخی از خودرو های ساخت داخل ناراضی هستند ؛ اما با توجه به قیمت بالای خودرهای خارجی ناچارند از خودروهای ساخت داخل استقاده کنند؛ این در حالیست که
درسالهای اخیر، بازار خودرو در ایران با چالشهای زیادی روبرو بوده است. افزایش قیمتها و گرانی خودروها، به یکی از مهمترین مسائل اجتماعی و اقتصادی تبدیل شده است.
ازعوامل مؤثر بر بیکیفیتی خودروها ، باید به عدم رقابت بازار خودروی ایران اشاره کرد که عموماً تحت انحصار چند خودروساز بزرگ قرار دارد، که منجر به کاهش رقابت و عدم انگیزه برای بهبود کیفیت میشود تکنولوژی و فرایندهای قدیمی آن از دیگر عوامل تاثیر گزار است ، بسیاری از خطوط تولید خودروسازان ایرانی از تکنولوژیهای قدیمی استفاده میکنند که نمیتوانند با استانداردهای روز دنیا رقابت کنند؛و دلیل مهم تر کمبود قطعات در اثر تحریمهای اقتصادی که، بر کیفیت خودروها تأثیر منفی گذاشته است.
تورم ،در ایران که تأثیر مستقیم بر قیمت خودروها دارد؛افزایش هزینه تولید و مواد اولیه ،نوسانات ارزی، تغییرات نرخ ارز باعث افزایش قیمت خودروها شده است چرا که بسیاری از قطعات و مواد اولیه وارداتی هستند.
از طرفی تصمیمهای دولتی و سیاستگذاریهای نادرست در زمینه تولید و توزیع خودرو نیز بر قیمتها تأثیر گذاشته است.
مشکلات معیشتی، گرانی خودروها بار مالی سنگینی روی خانوادهها به همراه داشته و بسیاری از مردم ناتوان از خرید خودروهستند همچنین باافزایش قیمتها، بازار خودروهای دست دوم را نیز تحت تأثیر خودش قرار داده است و در این بازار هم قیمتها به شدت افزایش داشته است..
به گفته کارشناسان بازار خودرو ،برای تقویت رقابت دولت می تواند با ورود شرکتهای خودروساز خارجی و افزایش رقابت کیفیت خودرو ها را بهبود دهد، همچنین با توسعه فناوری وسرمایهگذاری در تحقیقات و توسعه فناوریهای جدید به بهبود کیفیت محصولات و کاهش قیمتها کمک کند. و از همه مهم تر، با سیاستگذاریهای صحیح و حمایت از تولید داخلی، می تواند این شرایط را بهبود دهد.
وضعیت خودرو در ایران با چالشهای زیادی مواجه است. بیکیفیتی و گرانی خودروها، نهتنها به اقتصاد کشور بلکه به معیشت و زندگی روزمره مردم آسیب وارده کرده حال برای بهبود این وضعیت، تغییرات بنیادین در نحوه تولید، سیاستهای اقتصادی و ایجاد رقابت در بازار ضروریست.